Word Lid!

Betaal wat je wilt of kunt, en steun Hart voor Schijndel »

Agenda

Hier vindt u alle vergaderingen, bijeenkomsten en activiteiten die direct of indirect met politiek van doen hebben. Het gaat daarbij niet alleen om openbare gelegenheden. We willen graag dat u weet waar we mee bezig zijn en dus melden we ook min of meer besloten vergaderingen en afspraken. 

De agenda is bijgewerkt tot het begin van de zomervakantie. 

 

21
jun
Kermis!
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

Een avond tjokvol informatie. Het gaat tijdens deze zogeheten beeldvormende avond over het kermisbeleid van Meierijstad, de centrumvisie, de openbare ruimte, duurzaamheid in combinatie met participatie en de strategische visie met betrekking tot het sociaal domein. Dat wordt een boeiende avond.

 

25
jun
Babbelen over duurzaamheid
Gemeentehuis Veghel
19.30 uur

We moesten het lezen in de krant, wat best raar is: het College gaat met burgers uit Meierijstad praten over duurzaamheid. Ook raar: dat gebeurt niet op de gebruikelijke locatie in Sint-Oedenrode, maar in Veghel. 'Hart' heeft een dossier over duurzaamheid.

27
jun
Fractie vergadert
Dienstencentrum De Bank, Hoofdstraat 43, Schijndel
16.00 uur

De fractie vergadert. Aanschuiven mag soms. Wel even aanmelden vooraf. Afwijkend tijdstip dit keer, vanwege commissievergadering vanavond.

27
jun
Raad is aan zet
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

De gemeenteraad en raadscommissieleden zijn vanavond aan zet. Tijdens een gezamenlijke commissievergadering geven ze hun mening over de jaarrekening van 2017 en, nog boeiender, de plannen voor 2019. Anders dan in het Schijndelse verleden reageren de volksvertegenwoordigers nou eens niet op de plannen van het College, maar nemen ze zelf het initiatief. Vanavond gaan ze vertellen wat er volgend jaar moet gebeuren. Het is een aanpak waar wij van 'Hart' wel van houden.

27
jun
Softbal
Sportcomplex 'De Leemput'

Honk- en softbalclub Starlight in Schijndel bestaat veertig jaar en viert dat onder meer met een softbalwedstrijd waarin raadsleden, ambtenaren en Collegeleden geacht worden mee te doen. Fractieleden van 'Hart' kijken elkaar ietwat nerveus aan. Wie o wie gaan we naar voren duwen als vrijwillig teamlid?

28
jun
Drukke vergaderingen
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

De raadscommissies Mens en Maatschappij (M&M) en Ruimte, Economie en Bedrijfsvoering (REB) vergaderen. Het wordt vast een latertje, want de agenda's zijn lang. Bij REB gaat het over twee bestemmingsplannen, het beeldkwaliteitsplan Bernhoven (voormalig ziekenhuis Veghel), planschade en speelautomaten. M&M vergadert over de WSD en IBN, de Wet Markt en Overheid, het regionale archief, informatiebeleid, gezondheidsbeleid en de Woonvisie

02
jul
Kadernota
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

Twee raadsvergaderingen in juli. De eerste is vanavond en gaat over de kadernota. In dat stuk worden de hoofdpunten van beleid en de financiële kaders voor 2019 uiteengezet. 'Hart voor Schijndel' is ietwat verbolgen over het feit dat de noodzakelijke gegevens door het College ruim een week te laat zijn aangeleverd. Het maakt het voor ons knap lastig om ons werk gedegen te doen.

03
jul
Inloop over centrum
Gemeentehuis Meierijstad, Veghel
18.30-20.30 uur

Iedereen die zich betrokken voelt bij de de centra van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode is welkom op de inloopbijeenkomst over de centrumvisie

04
jul
Over burgerzeggenschap
Bierpodium Bosscher Brouwers, Tramkade, Den Bosch
19.30 uur

Fractievoorzitter Laurens van Voorst van 'Hart' houdt vanavond een presentatie over invloed en zeggenschap van burgers. Aanleiding is het boekje 'De democratie van de straat', dat hij schreef. Belangstellenden zijn gratis welkom. Vooraf aanmelden is verplicht.

05
jul
Laatste raad
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

De laatste loodjes zijn niet heel licht. De laatste raadsvergadering voor de vakantie zit bastensvol onderwerpen. Het gaat over het voormalige ziekenhuis in Veghel, bestemminsplannen in 'Rooi' en Schijndel (Borne), de Wet Markt en Overheid, speelautomaten, WSD en IBN, gezondheidsbeleid, welstand, planschade, het regionale archief en de Woonvisie. 

06
jul
Magnifiek!
Julianapark, Veghel
19.00 uur

Burgemeester Kees van Rooij opent Fabriek Magnifique. We proberen erbij te zijn. De dag daarna is er een concert van het Habsburg Orkest met sporaan Wilma Bierens en raadsleden zijn daarbij uitgenodigd. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn raadsleden ook nog eens welkom bij het ontbijtconcert op zondag 8 juli. U trouwens ook, want het hele festival is gratis. 

11
jul
Gezellig avondje
Ergens in Veghel
20.00 uur

De laatste fractievergadering van het seizoen is geen vergadering. Bestuur en fractie blikken tijdens een gezellige avond terug en vooruit. Dat doen we bij Veghelse steunfractieleden thuis. Deze fractiebijeenkomst is voor de verandering dus niet openbaar. Heeft u vast begrip voor.

12
jul
Reces (vakantie)
Renesse, Engeland, Frankrijk, thuis en zo verder...
Tot en met 21 augustus

Het is reces. Vakantie dus.

'Hart voor Schijndel' blijft dankzij piketdiensten bereikbaar. Dus als er wat is, laat het ons weten. Ook blijven we updates plaatsen op deze website, want we willen natuurlijk de meest actieve website blijven van alle Nederlandse politieke partijen op lokaal niveau. Op 22 augustus komt de fractie weer bijeen.