Blijf op de hoogte!

Elke zondag onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in »

Agenda

Hier vindt u alle vergaderingen, bijeenkomsten en activiteiten die direct of indirect met politiek van doen hebben. Het gaat daarbij niet alleen om openbare gelegenheden. We willen graag dat u weet waar we mee bezig zijn en dus melden we ook min of meer besloten vergaderingen en afspraken. 

De agenda is bijgewerkt tot en met november.

 

22
okt
Agendacommissie
Bestuurscentrum, Sint-Oedenrode
19.30 uur

De agendacommissie vergadert over wat er de komende maand allemaal voorbij komt tijdens verschillende openbare vergaderingen. Na de agendacommissie is er het overleg van fractievoorzitters. Dat is besloten.

22
okt
Toeristenbelasting
Bestuurscentrum, Sint-Oedenrode
19.30 - 20.30 uur

Op 1 oktober riepen ondernemers al luidkeels dat ze tegen toeristenbelasting zijn, vanavond mogen ze dat nog eens herhalen. Een werkgroepje van ondernemers brengt verslag uit. Op 20 december is het laatste woord aan de gemeenteraad.

24
okt
Samenwerking
Gemeentehuis, Oss
19.30 uur

De fusie van drie gemeenten tot Meierijstad heeft er amper toegeleid dat we meer zelf doen. We werken nog steeds veel samen met andere gemeenten. Over die samenwerking gaat het vanavond. Aanleiding is het rapport 'Grip op samenwerking' dat de adviseurs van de gemeenteraden (griffiers) schreven. En bij samenwerking moet u denken aan wezenlijke organisaties als GGD, ODBN en de Veiligheidsregio.

Maar ook aan Agrifood Capital

25
okt
Beeldvormend
Bestuurscentrum, Sint-Oedenrode
19.30 uur

Tijdens de beeldvormende avond worden raadsleden en andere belangstellende geïnformeerd over allerlei onderwerpen.

26
okt
Antwoorden
Mailbox
12.00 uur

De raadsleden krijgen vandaag de antwoorden op de berg aan vragen die ze een paar weken geleden indienden over de begroting van 2019. We gaan er eens goed voor zitten.

30
okt
Debat over begroting
Bestuurscentrum, Sint-Oedenrode
19.30 uur

De raadscommissies vergaderen over de begroting 2019. 

31
okt
Fractie vergadert
Dienstencentrum De Bank, Hoofdstraat 43
20.00 uur

De fractie vergadert. Aanschuiven? Dan even mailen en laten weten waar u het over wilt hebben. 

01
nov
'Onze John' spreekt
Golden Tulip Hotel Central, 's-Hertogenbosch
18.30 uur

Voorzitter John Verhoeven van 'onze' rekenkamercommissie spreekt op een bijeenkomst voor raadsleden. Het gaat over hoe raadsleden kunnen sturen op vastgoed. De bijeenkomst is georganiseerd door het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid. Daar hadden we nog nooit van gehoord.

01
nov
Commissies
Bestuurscentrum, Sint-Oedenrode
19.30 uur

De raadscommissies (we hebben er twee in Meierijstad) vergaderen. Bij Mens & Maatschappij gaat het over toerisme en recreatie. De commissie voor Ruimte, Economie en Bedrijfsvoering stort zich op duurzaamheid, bomen, reclame en de financiële verordening. 

06
nov
POM gaat over alles
Bestuurscentrum, Sint-Oedenrode
19.30 uur

Nog even en ze nemen alle beleidsterreinen van de gemeente over. Het Platform Ondernemers Meierijstad, de overkoepelende organisatie van lokale Meierijstadse ondernemersverenigingen, houdt een avond in ons bestuurscentrum en ze gaan het hebben over: bedrijfshuisvesting, citymarketing, energiebesparing, mobilitieit, N279, ondermijning, onderwijs en arbeidsmarkt en starters. Het wachten is nog op standpunten over de huishoudelijke zorg en het onderhoud van riolen. 

07
nov
Carnaval
Dorpshuis/Klooster Zijtaart
19.30 uur

Het carnavalsseizoen 2017-2018 wordt afgesloten met een speciale zitting voor de gemeenteraad. Alle prinsen van Meierijstad zijn met hun gevolgen aanwezig.

07
nov
Prototypen van WSD
't Spectrum, Schijndel
18.30 - 21.30 uur

We waren ze bijna alweer vergeten: de prototypen van de WSD. We schreven er al eens kritisch over. Vanavond gaat het erover tijdens een bijeenkomst voor raadsleden. De avond is georganiseerd door WSD. 

07
nov
Fractie vergadert
Dienstencentrum De Bank
20.00 uur

De fractie vergadert. Aanschuiven mag soms, maar wel even vooraf aankondigen en laten weten waar u het over wilt hebben. 

08
nov
Raadsvergadering
Bestuurscentrum, Sint-Oedenrode
19.30 uur

De gemeenteraad vergadert over de begroting van 2019, enkele verordeningen, toerisme en recreatie en de visie op duurzaamheid. De agenda is lang. Als we rond 23 uur nog niet klaar zijn, dan gaan we op 12 november verder.

12
nov
Gemeenteraad
Bestuurscentrum, Sint-Oedenrode
19.30 uur

De agenda van de vergadering van 8 november is lang. En dus hebben vandaag de mogelijkheid om verder te gaan met de vergadering.

21
nov
Fractie vergadert
Dienstencentrum De Bank
20.00 uur

De fractie vergadert. Aanschuiven mag soms, maar wel even vooraf aankondigen en laten weten waar u het over wilt hebben. 

28
nov
Alleen voor leden*
Nog te bepalen
20.00 uur

Twee keer per jaar houdt 'Hart voor Schijndel' bijeenkomsten voor leden. In het voorjaar de algemene ledenvergadering en in het najaar Gewoon Een Boeiende En Gezellige Avond.

* Wilt u ook bij onze Gebega zijn en bent u geen lid? Daar is wat aan te doen. Twijfelt u nog, maar bent u wel hevig geïnteresseerd? Dan mag u zich aanmelden en toch komen. Zo zijn we dan ook weer.

29
nov
In het geniep
Bestuurscentrum, Sint-Oedenrode
19.30 uur

De fractievoorzitters vergaderen. Eerst in het openbaar als agendacommissie en dan achter gesloten deur als fractievoorzittersoverleg.